Landdag

De landdag is een jaarlijks terugkerende activiteit. Er zijn 4 afdelingen van PJGU: Woudenberg, ZuidWest, Achterberg en Langbroek. Iedere afdeling houdt eens in de vier jaar de Landdag.

De landdag bevat een aantal vaste onderdelen. Zo is er op iedere landdag: Veebeoordelen, kalverenvoorbrengwedstrijd, 6-kamp en meer. Ook zijn er verschillende activiteiten, welke bepaald worden door de afdeling die de landdag organiseert, waaronder creatieve activiteiten (bloemschikken e.d.), sportieve activiteiten (hardlopen, verspringen e.d.) en wedstrijden als machineonderdelen herkennen, grondstoffen herkennen enz.

Voor kinderen is er vaak een speciale afdeling waar allerlei leuke dingen te doen zijn zoals een kinderboerderij, springkussen, schminken en knutselen.

Iedere landdag heeft een thema en binnen dat thema worden de activiteiten georganiseerd. Onderling strijden de afdelingen om de Landdagbeker en om de mister&miss landdag titel. Deze titels kunnen gewonnen worden door aan zoveel mogelijk activiteiten mee te doen en veel punten te scoren.

De landdag wordt op een boerderij gehouden, vaak wordt er gekozen voor een boerderij waar verschillende soorten vee gehouden worden zodat er veel te zien is.

Ten eerste is het doel van de landdag om mensen uit het dorp ook eens te laten kijken op een boerderij, te laten zien hoe het er nou werkelijk aan toe gaat. Ten tweede is de landdag (samen met het toneel) een activiteit die de 4 PJGU afdelingen bij elkaar houdt, de afdelingen strijden onderling tegen elkaar. Ten derde is het ook een activiteit waarin de leden en de mensen uit het dorp kunnen zien wat er zoal gebeurd binnen de PJGU.
Als laatste is het ook gewoon een enorm gezellige dag waar iedereen altijd weer even bij kan kletsen en een biertje kan drinken.

Waar en wanneer?

2016: Woudenberg  www.pjgu.nl
2017: Zuidwest www.pjguzuidwest.nl
2018: Langbroek www.pjgulangbroek.nl
2019: Achterberg www.pjguachterberg.nl

Landdagcommissie 2020

Voorzitter Ilse Beijer 06-28732587
Algemeen lid Joella Hooijer 06-14117906
Algemeen lid Teun Izaks 06-10930729
Algemeen lid Danielle van Lambalgen 06-20453158
Algemeen lid Tim van Ravenhorst 06-40559378
Algemeen lid Bart Schimmel 06-12601413
Algemeen lid Corina van de Geer 06-12218752

Neem contact met ons op via de bovenstaande telefoonnummers of stuur een mail naar: landdag@pjgu.nl.