Vee beoordelen 2017

24 juli 2017

Vee beoordelen 2017

De cursus vee beoordelen zit er weer op. We hebben dit jaar weer drie oefenavonden gehad. De oefenavonden waren elke keer bij een andere veehouder die de beste koeien uit de stal hadden gehaald, waarvan we twee koeien beoordeelde op onderbalk kenmerken en vijf vaarzen of koeien op volgorde moesten plaatsen. Met afsluitend gezellig met elkaar discussiëren en afsluiten onder het genot van een biertje of wat fris.

De eerste oefenavond was bij de Fam. van de Fliert in Scherpenzeel, de opkomst was dramatische slecht met maar een deelnemer

De tweede oefenavond was bij de Fam. Wassenaar in Leusden, de opkomst was met acht personen al een stuk beter.

De derde oefenavond was bij Fam. van de wind in Woudenberg. Dit zou de eindwedstrijd wezen maar door de lage opkomst van voorgaande avonden hebben we er een gewone oefenavond van gemaakt.
De opkomst was met zes personen redelijk en jurering werd verzorgt door Wiecher Vliek.

Kortom het was weer een leuke periode van vee beoordelen, al was de opkomst slecht. We willen de veehouders en inspecteurs bedanken voor hun inzet want zonder hun was dit alles niet mogelijk.

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen en hou je van gezelligheid, houdt dan volgend jaar het boekje en/of de site in de gaten om te zien waar we dan gaan vee beoordelen.

de Agrarische commissie